Dehydreret hud

Hvad vil det sige at have dehydreret hud? Dehydreret/fugtfattig hud er en tilstand i huden, som skyldes mangel på fugt i hudens yderste lag. Huden vil ofte føles tør og stram efter vask. Dog kan huden sagtens have tendens til at virke fedtet i løbet af dagen særligt i t-zonen. Også selvom den faktisk mangler fugt og er tør efter vask. Dette skyldes hudtypen selvom du har kombineret eller fedtet hud, kan huden nemlig stadig være dehydreret.


Dehydrering i huden kan være forårsaget af mange forskellige ting. Det kan for eksempel skyldes sol, sæbe, kemikalier, tør luft, for stort indtag af alkohol og kaffe og for lille indtag af vand. Typisk er det en kombination af flere forskellige ting. Hvis din hud er dehydreret er det vigtigt, at tilføje masser af fugt ved hjælp af vandbaserede produkter, som ikke er for tunge i konsistensen. Ved konsekvent at tilføje mere fugt til huden, vil du også opleve, at huden “fedter” mindre i løbet af dagen. Ikke det samme som tør hud

Mange bruger begreberne “tør hud” og “dehydreret hud” som synonymer. Det er ærgerligt, for i virkeligheden er der tale om to helt forskellige ting. Ligesom kombineret og fedtet hud, så er tør hud en hudtype, mens dehydreret hud er en hudtilstand, som skyldes eksterne faktorer. Dehydreret hud er fugtfattig og vil ofte se kedelig og uelastisk ud, mens tør hud oftest bliver revnet, skællende og kan kløe. Tør hud er hud, der ikke producerer nok olie, mens dehydreret hud er karakteriseret ved mangel på væske i de yderste lag af huden. Du kan derfor sagtens have dehydreret hud selvom din hudtype er kombineret eller fedtet. 


Der er derfor også forskel på, hvordan man behandler dehydreret og tør hud. Det kan være fristende at smøre huden ind i olier og fed creme. Ved dehydreret hud kan dette dog resultere i overproduktion af fedt i huden og dermed kommer der ofte også urenheder. Når man behandler fugtfattig hud, bør man derfor i stedet gå efter fugtgivende produkter, der ikke er alt for tunge. Tip: Hudplejeprodukter er ikke nok til at undgå fugtfattig hud. Sørg altid for også at pleje huden indefra, ved at drikke minimum 2 liter vand om dagen. Og gerne mere end det. Det er det bedste du kan gøre for din hud.  
Se vores udvalg af sheet-masker og produkter til alle hudproblemer og hudtyper.